Portfolio

Bygg din grupp trygg  – i den här boken får du konkreta tips på hur du kan genomföra enkla och gruppstärkande övningar tillsammans med dina elever. Målet med dem är att eleverna ska känna sig trygga tillsammans, något som gynnar deras lärande och skapar en trygg och positiv grupp där alla får möjlighet att växa och utvecklas.

Boken är en guldgruva att använda för lärare, en uppslagsbok på bra och gruppstärkande lekar. Önskar att den ska finnas som obligatorisk litteratur inom lärarutbildningen! Recension av boken av Gunilla Hj på Bokus

För att läsa mer om Bygg din grupp trygg klickar du här!

Vill du se ett smakprov? Bläddra runt och se en del av vad boken erbjuder!

 

Aktivitetsboxen ”Samspel och empati i förskolan” innehåller 50 övningar som alla är tydligt kopplade till förskolans läroplan. Övningarna är uppdelade i olika områden; ny grupp och uppvärmning, vänskap och samarbete, känslor, koncentration, taktila övningar/massage samt avslappning. De allra flesta (om inte alla!) övningar går utmärkt att använda även till äldre barn och elever.

Läs mer om aktivitetskorten här!

Se smakprov här!

 

Aktivitetsboxen ”Fritidshem rastlekar” innehåller 50 kort med aktiviteter som passar på rasten och i fritidshemmet. Korten är indelade i kategorierna Kullekar, Regellekar, Laglekar, Bollekar och Gömmalekar. På varje kort finns information om hur aktiviteten går till, vilka mål som utgås ifrån samt vilka material som behövs.

Läs mer om aktivitetskorten här!

Se smakprov här!